Проведено семінар на тему: “Формування системи підготовки професійних управителів в м. Києві”

29 листопада 2016 року в м. Києві

в Колонній залі Київської міської державної адміністрації

відбувся семінар на тему:

«Формування системи підготовки професійних управителів в м. Києві»

 

unnamed1

Захід було проведено за ініціативи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації, Комунального концерну «Центр комунального сервісу» та Громадської спілки «Експертна Міжгалузева Асоціація України» (ЕМАУ), яка у партнерстві з Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні реалізує проект «Підвищення прозорості механізму впливу споживачів на постачальників житлово-комунальних послуг». На семінарі були представлені результати першого етапу зазначеного проекту.

За головну мету семінару ставилось ознайомлення учасників з питаннями запровадження ефективних форм управління житловим фондом та налагодження навчання спеціалістів, які мають буди долучатися до управління багатоквартирними будинками в місті Києві.

Важливо зазначити, що багато питань щодо налагодження, як системи навчання власників житла, так і професійної підготовки фахівців  опрацьовується експертами ЕМАУ в рамках проекту ЄС «НОМЕ – На шляху до реформ житлового сектору: підвищення потенціалу об’єднань власників житла в Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові і Україні»[1].  Для роботи в проекті «НОМЕ» також об’єднали свої зусилля представники Запорізького національного університету (ЗНУ), спеціалісти Запорізького ресурсного центру «КРУГ», практики та експерти, що представляють інтереси різних сторін.

Слухачі семінару отримали інформацію щодо формування взагалі системи підготовки кадрів для сфери управління житлом та розгортання в місті Києві зокрема системи професійної підготовки фахівців, які мають безпосередньо займатися управлінням будинків, а також можливості незалежного підтвердження їх компетентності.

Ініціатором започаткування навчання управителів можна сміливо назвати Комунальний концерн «Центр комунального сервісу», що опікується питаннями визначення рівня задоволеності споживачів наданням житлово-комунальних послуг в місті Києві. Створення умов для надання безпечних та якісних ЖК послуг визначено на сьогодні серед пріоритетних завдань у місті.unnamed2

Учасники семінару мали змогу отримати відповідь на питання щодо змісту та тривалості навчання, а також щодо вимог та умов підтвердження професійної компетентності. Особливу увагу було приділено питанням діяльності ОСББ, механізму вибору управителя багатоквартирного будинку відповідно до вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

В семінарі взяли участь представники районних адміністрацій, підприємств житлово-комунальної галузі, представники профільних ВУЗів України, громадських організацій та експертної спільноти міста.

 

 

[1] Проект реалізується при фінансовій підтримці Європейського Союзу

Підписатись на конкурси і акції

×

Замовити зворотній дзвінок

    Або зателефонуйте нам:
    (044) 591-21-22

    ×

    Відправити повідомлення

      Або зателефонуйте нам:
      (044) 591-21-22

      ×

      Форма реєстраціі на курси

        Який для вас найзручніший час для навчання?

        Або зателефонуйте нам:
        (044) 591-21-22

        ×

        Форма реєстраціі на обраний курс

          Який для вас найзручніший час для навчання?

          Або зателефонуйте нам:
          (044) 591-21-22

          ×